Жените използват по-често мобилните телефони

3
25

Очевидно жените са по-силният пол, когато става въпрос за използване на мобилни телефони. Дамите говорят по-дълго и пишат по-често съобщения отколкото мъжете. До този извод стигнаха експертите от Nielsen, след като направиха поредното си проучване по темата.

В изследването си анализаторите използват разпечатките от сметки за мобилни телефони на над шестдесет хиляди потребители от САЩ. Така Nielsen установяват, че най-дългите проведени разговори от жените се преписват на испаноговорящите и цветнокожите дами. Не е изненадващо сигурно пък, че тийнейджърите побеждават в класацията за най-много изпратени съобщения през мобилните телефони. Така например, американските младежи пишат по около 2779 SMS-a на месец.

Нежната половина от човечеството говори по телефона с 22% повече от мъжката половина. Средно на месец дамите са изговаряли по 856,3 минути, докато мъжете едва 666,7 мин. Жените са по-бъбриви и имайки предвид текстовите съобщения – 601 средно на месец, докато мъжете изпращат по около 447.

От Nielsen изнесоха и статистика за отделните щати. Според проучването на агенцията в осем от най-големите щати средностатистическият потребител отделя по около 800 минути в месеца за разговори по телефона. Става въпрос за Флорида, Джорджия, Алабама, Тенеси, Мисисипи, Луизина, Арканзас и Тексас. Сред тях най-разговорливи са жителите на Флорида. В същото време обаче тук пишат най-рядко съобщения. SMS-те са мания на местните от Охайо, Оклахома, Канзас, Пенсилвания, Мисисипи и Юта. В тези щати един потребител изпраща по около 600 съобщения в месеца. В писането на SMS-и, както се досещате, най-неактивни са хората на възраст над 65 годишна възраст. Те регистрират приблизително по 32 текстови съобщения месечно. Разговорите им обаче не са толкова малко на брой. От Nielsen даже прогнозират по-възрастните потребители да увеличат времето, което прекарват с мобилните телефони, в близките няколко години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари