fbpx
4.9 C
София

Заменят уличните телефони в Ню Йорк с таблети

Най-четени

Уличните телефони вече са реликва от миналото, но на някои места те все още се ползват с известна популярност. Едно от тези места е мегаполисът Ню Йорк, където класическите монетни апарати все още са в употреба. Съвсем скоро обаче, те ще бъдат заменени с „умни екрани”, които много приличат на таблети. Разликата в случая е, че машините ще бъдат здраво закрепени против кражби, съобщи Phonearena.com.

Още през следващия месец нюйоркската администрация стартира проекта с подмяната на 250 улични телефона. На тяхно ще бъдат монтирани 32-инчовите „умни екрани”, които ще предлагат връзка с интернет. Услугите им ще бъдат придружени с реклами, чрез които ще се финансира тяхната поддръжка.

Потребителите ще могат да ги ползват, за да получат полезна информация за квартала, в който се намират. В това число влизат адресите на близки ресторанти, магазини и забележителности. Таблетите ще алармират при заплахи за сигурността и ще дават информация за текущата ситуация с пътния трафик. Чрез тях ще могат да се пращат оплаквания до общинските власти и ще се правят заявки за информация до местната администрация.

Ако проектът пожъне успех и се хареса на хората ще бъдат монтирани още подобни екрани. Бъдещите планове за разширяване на функционалността включват добавяне на поддръжка на Skype, електронна поща и разпръскването на Wi-Fi сигнал около телефонните будки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини