Замяната на задното стъкло на новия iPhone 8 струва $349. Информацията е на британския уеб-ресурс Ai, който цитира представители на Apple.

Счупването на стъклото е от категория „Други повреди“, която не се покрива от гаранцията на смартфона и трябва да се плаща. Аналогичният ремонт на iPhone 8 Plus струва $399.

Толкова високата цена, на изглеждащия сравнително незначителен ремонт, изглежда нелогично, понеже замяната на предния панел заедно с дисплея струва съответно $149 и $169 за iPhone 8 и 8 Plus. Абсурдността на ситуацията достигна такива предели, че с парите, необходими за смяната на задното стъкло може да бъде закупен съвсем нов iPhone SE.

Високата цена на подмяната на задните стъклени панели може да се обясни с техния сложен химичен състав, който им осигурява необходимата невероятна здравина. Неотдавна представители на технологичния гигант съобщиха, че стъклото, използвано при производството на iPhone 8 и 8 Plus, е направено чрез специална технология на Apple и съдържа в себе си метални частици, които многократно увеличават неговата здравина.

Вече започнаха да излизат най-разнообразни тестове на новите айфони и скоро ще можем да се убедим, каква точно е здравината на това ново закалено стъкло.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за