Замяната на предното стъкло на iPhone 12 и iPhone 12 Pro струва $279, а на задното – $449 и $549

1
1128

Едно от главните нововъведения при смартфоните iPhone 12 е OLED дисплея Super Retina XDR със специалното защитно стъкло Ceramic Shield, подсилено с прозрачни керамични кристали.  Според производителя, това покритие е най-доброто на пазара и четворно намалява вероятността от счупване на смартфона при изпускане. Наскоро Apple обнови своята уеб страница за ремонта и обслужването на новите айфони и сега може да се види колко струват различните ремонти във фирмените сервизи на корпорацията.

И така, в случай на липса на гаранцията AppleCare+ подмяната на екрана на iPhone 12 Pro във фирмените сервизи на Apple струва $279. Тази цена си е същата от времената на iPhone X 2017 година, което е добра новина. Цената на подмяната на екрана на базовия модел iPhone 12, който има аналогичен 6,1-инчов OLED дисплей Super Retina XDR е същата ($279), което обаче е с $80 по-вече в сравнение с миналогодишния iPhone 11 с IPS матрица. Ако е купена разширената гаранция AppleCare+, то цената на подмяната на дисплея си остава предишните $29.

Всички останали извънгаранционни  ремонти, включително външните механични повреди (подмяна на задното стъкло), попадане на течност в корпуса и т.н. струват предишните $549, а за iPhone 12 в сравнение с iPhone 11 тази процедура е поскъпнала с $50 до $449. Ако е налична разширената версия на гаранцията AppleCare+, за отстраняване на повредите от категорията Other damage, корпорацията от Купертино иска предишната цена – $99.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари