Запали се и един от сменените Galaxy Note 7

0
172

Полет 994 на Southwest Airlines от Луисвил за Балтимор беше евакуиран тази сутрин преди да излети заради съобщение за пушещ Samsung Galaxy Note7. Всички пасажери и екипаж излязоха от самолета, няма никакви наранявания.

 

Тревожен обаче е фактът, че телефон на Samsung, който действително е подменен и обявен за безопасен от корейската компания, отново се е запалил. Притежателят на смартфона Брайън Грийн потвърди, че го е получил от магазин на AT&T на 21-ви септември. Кутията, с която е дошъл Samsung Galaxy Note7, е била маркирана с черен правоъгълник, обозначаващ подменения телефон. Според Грийн, на дисплея също е била изобразена зелената батерия.

 

Собственикът изключил телефона по нареждане на екипажа и го е сложил в джоба си. Малко след това той започнал да изпуска сиво-зелен дим и Грийн го пуснал на пода на самолета. При проверка се оказало, че смартфонът е прогорил мокета, оставяйки вдлъбнатина.

Подновеният Samsung Galaxy Note7 е бил зареден до 80% чрез безжично зареждане. След като IMEI серийния номер на телефона е проверен, в сайта на Samsung е изписано „Добри новини! Вашето устройство НЕ е опасно.“

 

Изглежда компанията е в много затруднено положение, тъй като самозапалването на проверено устройство ще бъде катастрофално за имиджа на Samsung. След контакт с тях относно инцидента подадоха изявление: „Докато не проверим устройството, не можем да потвърдим, че злополуката е заради сменения Note7. Вече работим с властите и със Southwest Airlines за да изследваме устройството и да проверим причината. След като съберем достатъчно информация, ще я споделим.“

Телефонът на Грийн е в ръцете на противопожарната служба на Луисвил и е в процес на разследване от американската комисия за безопасност на продуктите. Собственикът вече е преминал на iPhone 7.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари