Веднага след официалния анонс, защитеният смартфон BlackBerry Motion се появи в магазините на ОАЕ и Саудитска Арабия и от една седмица се предлага от ритейлърите. Сега започнаха продажбите на новия телефон и в Европа, но не във всички магазини. Цената на флагманския смартфон BlackBerry Motion със защита от клас IP67 варира в зависимост от ритейлъра и държавата.

Така например, на територията на Великобритания BlackBerry Motion се продава при цена 399 паунда, а на територията на почти всички европейски страни устройството струва 469 евро. Началото на продажбите в Европа са обявени за края на този месец. Цената на този смартфон в Европа е много по-висока – в Саудитска Арабия BlackBerry Motion струва 460 долара.

BlackBerry Motion е характерен със своя стилен стоманен корпус, добре защитен от прах и вода. Телефонът разполага с 5,5-инчов IPS дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела и използва 8-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 625. Смартфонът има 4 GB оперативна памет, 32 GB флаш-диск, слот за външни карти памет с максимален обем до 2 TB, 12 МР основна и 8 МР предна камери и 4000 mAh батерия с бързото зареждане Quick Charge 3.0.

BlackBerry Motion е първият смартфон на компанията със защита от прах и вода. Телефонът поддържа разплащателната система Android Pay.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за