Започват продажбите на Samsung UV Sterilizer: безжично зарядно с функция за ултравиолетова стерилизация

0
337

Миналата седмица Samsung представи в Тайланд интересен аксесоар, напълно в духа на сегашното време. Това е калъфът Samsung UV Sterilizer за мобилни устройства, работещ като зарядно и като стерилизатор на вируси и бактерии. Сега стана ясно, че това интересно устройство ще се продава целия свят.

Samsung UV Sterilizer въздейства на патогенните микроорганизми с ултравиолетова светлина. Двойни ултравиолетови лампи обеззаразяват поставения в кутийката смартфон отгоре и отдолу в продължение на 10 минути, след което автоматично се изключват. След тяхното изключване устройството започва да зарежда смартфона с 10 W зарядна мощност. Samsung UV Sterilizer е съвместим с Qi стандарта и може да се използва и за дезинфекция на различни малки предмети.

Samsung UV Sterilizer е ефикасен срещу новия коронавирус и с негова помощ не се налага използването на антисептични материали и спирт за обеззаразяване на смартфона или някои малки предмети, които се събират в кутийката. Габаритните размери на новия калъф са 228х128х49 мм. Националната академия на науките, инженерството и медицината (NASEM) счита, че новият коронавирус SARS-CoV-2, както и другите вируси от това семейство, не издържат на ултравиолетова светлина.

Към днешен ден Samsung UV Sterilizer се появи в каталозите на интернет магазините на Румъния, Сингапур и Хонконг. В Германия устройството се продава при цена 58,38 евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари