Започнаха предварителните поръчки на Motorola Razr – има ли недостиг?

0
317

Римейкът на Motorola на един от най-легендартните смартфони в историята на компанията – добрият, стар, запечатан в рамка Razr flip се радва на по-голям интерес, отколкото от Motorola са очаквали. От компанията обявиха, че моделът няма да се предлага за предварителна поръчка на 26 декември, както беше планирано, а производителят обяснява, че устройството ще бъде налично в магазините след празничния сезон, на 9 януари – датата, която компанията беше насрочила за официалния старт на действителните продажби.

Motorola, която се сля производството си на смартфони с Lenovo, не разполагаше с много конкретни подробности относно новата дата на пускане, отбелязвайки само, че не „предвижда значителна промяна“ във времето. Motorola посочи, че устройството се радва на по-високо от очакваното търсене и посочи ограниченото предлагане като причина за забавянето.

Razr е най-новият сгъваем смартфон, който се появи на пазара тази година и първият сгъваем модел на Motorola, като той се явява част от тенденцията на производителите на телефони тази година да се опитат да дефинират как ще изглеждат сгъваемите смартфони на бъдещето. През 2019 г. също видяхме и дебютът на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X.

В последните години Motorola бе фокусирана върху създаването на бюджетни модели апарати, а Razr представлява опита на компанията да се върне отново в първокласния смартфон сегмент. Цената на дребно на Razr ще започва от 1500 долара за американския пазар.

Това не е първият път, когато Motorola изпитва затруднения с предлагането на устройствата си и търсенето превишава предлагането. Първоначално компанията планираше да пусне Razr през лятото, но се наложи официалният дебют на пазара да бъде забавен за края на годината, за да бъде особено атрактивен в сезона на празничното пазаруване. Сега изглежда, че Motorola ще изпусне най-доброто време за продажби от годината и устройството ще се появи по витрините едва в началото на следващата 2020 г.

Какво е Motorola Razr?

Освен с уникалната си инженерна конструкция, външен вид и впечатляващ дизайн и механизъм на сгъване, Motorola Razr грабва окото и с интересната си кутия, с която идва стоково опакован – това е един от малкото смартфони (да не кажа единствения), който идва във вертикална, изправена позиция в кутията си, благодарение на изключителните си компактни размери в сгънато положение, като пластмасовата опаковка, в която идва в кутията, може да бъде използвана и като стойка, наподобяваща докинг станция, естествено без интерактивните възможности.

Сериозният недостатък на Motorola Razr е, че опакова впечатляващи възможности и дизайн, но посредствени параметри, досущ като на устройство среден клас и ниска разделителна способност на екрана.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за