Започнаха продажбите на iPhone 5

1
15

Днес е първият ден на продажбите на най-новия и най-добрия (по мнението на много чуждестранни наблюдатели) смартфон на Apple. Първата вълна от апарати официално получиха – САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Великобритания, Япония, Сингапур и Хонг Конг.

Но преди всички, iPhone 5 излезе на пазара в Австралия. Това се случи в 08:00 часа местно време (2 часа по Гринуич). Съобщава се, че пред магазина на Apple в Сидни са се извивали дълги опашки от хора, очакващия новия апарат, като някои купувачи още от вторник са живели там на палатки, в непосредствена близост до магазина. А следващият петък, смартфонът на Apple ще бъде достъпен в още 22 страни.

Анализатори прогнозират, че Apple може да продаде до десет милиона нови смартфона само до края на септември (общо 10 дни), а до края на 2012 г. ще бъдат продадени над 46 млн. iPhone. Тези прогнози са съвсем реални – само за 24 часа, след откриването на предварителните заявки, са били запазени два милиона устройства. Това е двойно повече, от заявките за предишния смартфон – iPhone 4S.

Новият смартфон на Apple е снабден с двуядрен A6 процесор, 1 GB оперативна памет, сензорен in-cell Retina-дисплей с диагонал от 4 инча и резолюция от 640 ? 1136 пиксела, модули Wi-Fi (802.11n), Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, 3G/4G, 8-мегапикселова iSight камера с LED светкавица и възможност за запис на Full HD видео, предна 1.2-мегапикселова камера, 3-осен жироскоп, акселерометър и сензори за близост и светлина. Капацитетът на вградената паметта е 16, 32 или 64 GB.

Цената на апарата не е обвързана с договор в САЩ и започва от 649 долара, а в Европа – от 679 евро.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KorteZ
KorteZ

Немога да ги разбера с това висене по километрични опашки и опъване на палаткови лагери около магазините. Колко ли трябва да си заблоден и фанатизиран? :wors: :wors: :wors: :doh: