Започна последната година от поддръжката на Windows 10 Mobile

0
311

Microsoft отдавна не предлага нови функции за мобилната Windows 10, а последният смартфон на софтуерния гигант бе Lumia 650, представен през зимата на 2016 година. Това е достатъчно за да помислим операционната система на Microsoft за мъртва, но това ще стане точно след една година, когато Microsoft изцяло ще прекрати поддръжката на Windows 10 Mobile 1709, представена през месец октомври 2017 година. Въпреки че нови функции за мобилната ОС няма, Microsoft засега продължава да предлага пачове по безопасността и обновявания.

На 10 декември 2019 година Microsoft ще спре поддръжката на Windows 10 Mobile. След тази дата повече няма да излизат кумулативни ъпдейти и обновявания на безопасността. Преди два месеца по същия начин приключи поддръжката на Windows 10 Mobile Creators Update.

Прекратяването на поддръжката съвсем не означава, че смартфоните с Windows 10 Mobile ще спрат да работят. Те ще могат да се използват, но обновявания няма да има. Но в операционните системи без поддръжка постепенно започнат да спират работа различните онлайн услуги. Така например, с древната Windows Phone 7 вече не може да се влиза в акаунта от настройките на смартфона при неговото първоначално включване.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари