След като министерството на търговията на САЩ забрани на американските компании да търгуват със ZTE, бяха засегнати не само смартфоните на китайската компания.

Служителите от офиса на ZTE в Шънджън анонимно качват в социалната мрежа Weibo снимки на неработещата тоалетна. Вижда се, че е залепена разпечатка, поясняваща, че компанията не може да поправи тоалетната на компанията American Standard заради забраната на какъвто и да било внос от САЩ. Информацията е на изданието Southern China Morning Post. Компанията съветва своите служители да изтърпят проблема, понеже оформянето на новите договори с други компании изисква време.

Да си припомним, че през месец април американските власти забраниха на ZTE да купува продукцията на САЩ. Наложени са санкции с продължителност 7 години. Едновременно с това бяха забранени продажбите на смартфоните и мрежовото оборудване на ZTE на територията на САЩ. В началото на месец май китайската компания заяви, че спира почти всякаква дейност. Причината е че няма американски процесори и няма с какво да се замести ОС Android.

ZTE се съгласи да заплати глобата от $1 милиард. И още, да остави на специална депозитна сметка още $400 милиона, в случай че не изпълни някоя точка от постигнатото споразумение. Сега предстоят пълни промени в борда на директорите на ZTE.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
AxOx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Ако големите фирми не се научиха, че зависимостта може да ги убие… еми нищо не може да се направи.
Единственната свободна ОС е Linux и всичко друго може да се блокира от САЩ.
Същото и с чиповете. Ако не си разработят собственни чипове – ето какво се получава когато от другата страна ти затворят кранчето.

Засега само Русия се опитва да направи истинска конкуренция или поне независимост.
Толкова богати и мощни страни като Китай и Русия, а не им стиска да похарчат малко от бюджета за тези разработки.

Един самолет е над 1 милиард, а да не говорим за подводниците и корабите им.