Компанията за интернет сигурност Cloudflare стартира своята услуга 1.1.1.1 през април като начин да подобри стабилността и опазването на личното пространство за десктоп потребителите. Сега същата технология вече става достъпна и за мобилни устройства.

1.1.1.1 на Cloudflare за Android и iOS позволява промяна на DNS с натискане на един бутон. Докато опцията е активна, би следвало за вашия интернет доставчик да бъде по-трудно да проследи историята на браузванията ви в мрежата, да блокира сайтове и да пренасочва трафик. Може да получите и леко подобрение в бързината на връзката, особено в зони, където тя по принцип не е достатъчно добра.

Засега 1.1.1.1 си остава безплатна и за това има съвсем прагматични причини. Тя не само е един вид рекламен механизъм за всеобхватната дейност на Cloudflare, но потенциално подобрява стабилността и бързината на зареждане на самите сайтове.

Разбира се, съществувати алтернативни DNS опции и това е просто част от голямата стратегия за мобилна сигурност. Това обаче е най-достъпното решение, тъй като не трябва да знаете нищо за домейни, трафик и проследяване, за да усетите разликата.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

С просто правило в защитната стена на рутера наинтернет доставчика,
ползването на какъвто и да е външен DNS доставчик води до красиво съобщение за ограничение.

Jeko
Jeko

по интелигентното решение е препращане на целия трафик на порт 53 към собствения ДНС на доставчика 🙂 Пък юзера да слага къвто си иска ДНС 🙂

TNT
TNT

бе имам някакви съмнения че след години тия клаудфлеър ще се окажат шпиони като всички останали маймуни.