Защо купуваме смартфони с големи екрани

0
11

Таблетфоните са едни от най-популярните мобилни джаджи в момента. Говори се дори, че Apple планират тази есен да пуснат на пазара iPhone с малко по-голям дисплей от сегашния. Но как стана така, че изведнъж започнахме да се интересуваме от тези големи и на пръв поглед не особено ергономични джаджи?

Според проучване на Лабораторията за изследване на ефекта на медиите към Държавния университет в Пенсилвания, причината да изберем телефон с голям екран е не толкова практична, колкото… емоционална. Изследователите твърдят, че много хора се мотивират да се сдобият с таблетфон сами, заради емоционалната си нужда да притежават по-голямо устройство.

Потребителите, освен това, оценявали таблетфоните като по-„емоционално задоволяващи“, тъй като големият размер на екрана им ги прави идеални както аз развлечение, така и за комуникация. Голяма и важна роля играе, също, „хедонистичният фактор“ или, казано по-друг начин, привлекателността на смартфона и доброто настроение, което ни носи използването му.

Екипът на лабораторията и преди е провеждал подобни проучвания, само че с големи телевизори и монитори. Данните им показват, че, наистина, колкото по-голямо е едно технологично устройство, толкова по-положително влияе върху настроението ни. Според изследователите, същото важи за смартфоните.

Интересното е, че, според изследователите, все още не сме достигнали предела на размерите на екрана за смартфон и имало още място за растеж. Според тях, на инженерите и дизайнерите тепърва им предстои да открият кой размер на екрана е идеален за нуждите на мобилните потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за