Вероятно сте забелязали, че в последно време производителите все повече обръщат внимание на индийския пазар. OnePlus, например, се счита за най-добрия премиум бранд в Индия, от което компанията безусловно се гордее. „Но има ли нещо, с което да се гордее, защото в Индия използват предимно бутонни телефони?“ Това е заблуда. Да, броят на телефоните с бутони е изключително голям и затова е толкова важен този пазар за производителите.

Ако анализираме данните за доставките на смартфони през първите три тримесечия на 2018 г. (информацията за четвъртото тримесечие не бе открита), се оказва, че на всеки 3 месеца, в Индия се наблюдава увеличение на пазара на смартфоните, дори и на фона на спада на световния пазар. Всяко тримесечие, броят на смартфоните от раздела „Други“, в който влизат и бутонните модели, намалява с 15-30%. Така, когато целият свят „пада“, индийският пазар се явява възможност за много компании да покажат добри продажбени резултати.

Как да бъде изненадан индийският потребител?

Очевидно Индия не се нуждае от флагмани за 1000 долара, а пазарът се нуждае от друг тип устройства. Това беше демонстрирано още преди време от Samsung, които за първи път пуснаха евтините Galaxy M10 и M20 с атрактивни спецификации и външен вид, а сега, според слуховете, компанията се готви да пусне в Индия новите си евтини модели Galaxy A10, A20 и A30 с AMOLED екран и батерия до 4000 mAh.

Много китайски компании, на фона на падението на китайския пазар, започнаха да обръщат внимание на Индия. Първо, ако някой все още не знае, населението на Индия (1.37 милиарда) е на второ място след Китай (1.4 милиарда жители), докато темпът на растеж на индийското население е по-висок от този на Китай и е възможно в близко бъдеще да може да изпревари Китай по този показател.

Добър пример за интереса на китайските производители към индийския пазар е анонса на новото устройство Coolpad Cool 3. За $ 84, компанията предлага устройство с Android Pie и 3000 mAh батерия.

Заключение

Индийският пазар ще продължи да расте и в бъдеще, а по численост той не е по-малък от китайския. Логично е, че на този фон, производителите могат напълно да се насочат към индийския пазар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари