Със всяка изминала година на потребителите е необходима все повече памет в смартфоните, а Apple непрекъснато увеличава минималния обем на хранилищата.

Така например, iPhone 5S имаше 16 GB флаш-диск, а минималната конфигурация на iPhone 7 има 32 GB вградена памет. Оказа се, че главната движеща сила на този процес е тенденцията за раздуване обема на софтуера. Според статистиките на Sensor Tower, през 2013 година за инсталирането на 10-те най-популярни приложения са били необходими 165 MB, а сега същите тези приложения заемат 1,9 GB или 12 пъти повече, отколкото по-рано.

Sensor Tower предлага и класация за най-лакомите за памет в сравнение с предишните версии приложения. На първо място е Snapchat, който сега заема 5100% повече дисково пространство. Следващият в този особен рейтинг е Uber с ръст от 22 пъти. Размерът на Spotify е нараснал „едва“ 6 пъти. Игрите имат същия проблем: Candy Crush Saga например заема 223 MB, а първоначално са й били достатъчни 48 MB.

Да си припомним, че през 2015 година Apple увеличи максималния размер на приложенията от 2 на 4 GB. А в iOS 11 технологичния гигант отново се зае с този проблем и добави функция за освобождаването на паметта от неизползваните приложения: данните и настройките на програмата се запазват, файлът се качва и става достъпен от електронния облак на Apple и не заема място в паметта на устройството.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари