За вземането на Galaxy Note 7 на американски самолет може да получите глоба до $180 000 и 10 години затвор

1
645
Вземането на смартфона Samsung Galaxy Note 7 на борда на американски самолет е вече престъпление. Федералното авиационно управление на САЩ издаде специално предписание, което приравнява този смартфон с носенето на оръжие и взривни вещества.

galaxy-2

Забранено е смартфонът да бъде вземан със себе си, да бъде слаган в ръчния багаж или в багажните клетки. Авиокомпаниите са задължени да отказват качването на пътници, в които е намерен Galaxy Note 7. Ако този смартфон все пак бъде намерен на борда на самолета, той трябва незабавно да бъде изключен.

galaxy-1

Пасажерът, който качи Samsung Galaxy Note 7 на борда на самолета може да получи солидна глоба в размер до $180 000 и криминална присъда от 10 години затвор. Очевидно е, че ако някой реши да си запази своя Galaxy Note 7 и да не го върне на Samsung, при качване в самолета ще трябва да го остави и да вземе друг смартфон.

Малко след това съобщение на американския регулатор, подобни съобщения бяха публикувани и от други световни авиокомпании, като например KLM. Навярно този така злополучен смартфон ще бъде забранен от всички по-големи авиопревозвачи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Flex
Flex

Интересно ми е как се е получило „Пасажерyt, коjто внесe…“ 🙂

Инак да, в неделята летях от лос анджелис, LAX и на магистралата към летището отбивката имаше на таблата забрана за нот 7, на самите гишета вместо да пише нещо смислено имаше забрани за нот, периодично през говорителите го предъвкваха… голямо шоу.