За всички които искат да слушат музика, докато зареждат iPhone 7, Apple препоръча закупуването на док-станция с Lightning

7
186

Apple счита стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо за остаряло и в новия iPhone 7 не постави класическия аудио конектор за включване на слушалки. Той бе заменен с безжично излъчване на звука, както и с извеждането на цифрово аудио чрез Lightning порта. Но мнозина забелязаха, че в последната схема има един сериозен недостатък – няма как едновременно да се слуша музика и да се се зарежда акумулаторната батерия на смартфона.

 

Apple има решение на този проблем. Това е фирмената док-станция за iPhone, която има Lightning порт и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Само че тази ток-станция струва в онлайн-магазина на Apple немалките $49.

Препоръката за закупуването на това устройство е на вицепрезидента на Apple Фил Шилер.

 

Предложеното решение не е лишено от недостатъци. Док станцията не може да се каже че е особено портативна и не е удобна за носене при пътувания. Навярно трябва да се купят два дока – за работи и за вкъщи. Освен това, тази док станция отново привързва потребителите към 3,5 мм екосистема, а новият iPhone повече не поддържа този стандарт. Apple изглежда подтиква потребителите към използването на безжични слушалки, които счита, че са бъдещето в тази индустрия. Дори не трябва да се купуват AirPods и всички Bluetooth слушалки ще свършат работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари