За икономия на енергия Samsung предлага в Galaxy S7 да се използва Full HD резолюция

0
66
Уеб-порталът Androidcentral съобщи, че в най-новата версия на Android 7.0 Nougat за смартфоните Samsung Galaxy S7 е променена резолюцията на десктопа. Сега вместо Quad HD началният екран е с резолюция 1920х1080 пиксела (Full HD).

Samsung още с проектирането на своите нови смартфони предвиди възможността за увеличаване времето на автономна работа чрез промяна на резолюцията. Потребителят без проблем може да избере Quad HD, Full HD или HD. Досега по подразбиране в Galaxy S7 се използваше максималната възможна разделителна способност, но с излизането на Android 7.0 по подразбиране се предлага Full HD.

Според Androidcentral, автономната работа на смартфоните наистина се увеличава при тази резолюция. Много експерти са на мнение, че увеличението не е много голямо, понеже точките на екрана са същите, но процесорът обработва значително по-малко пиксели.

samsung-galaxy-note-7-change-1

Това е полезна функционалност, понеже при работа във VR режим високата резолюция е много важна, докато в стандартен режим човешкото око на практика не може да различи разликата между Quad HD и Full HD резолюциите на сравнително малките дисплеи на смартфоните. При Full HD смартфонът консумира по-малко електрическа енергия, а при необходимост винаги може да бъде избрана Quad HD.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за