За пазара на смартфоните със сдвоени камери бе прогнозиран ръст от 400%

0
33

През тази година продажбите на смартфони, оборудвани със сдвоени камери, ще нараснат няколко пъти и те ще бъдат в ръцете на компаниите LG Innotek и Samsung Electro-Mechanics, които са лидери на пазара на тези компоненти.

Сдвоените камери, които все по-често се използват в съвременните смартфони, позволяват да се постигнат по-високи нива на увеличение на качеството на снимане в условията на недостатъчно осветление, фокусиране и възможности за бързо отстраняване на „излишните“ обекти от кадъра.

От анализаторската компания Counterpoint прогнозират, че през 2017 г. продажбите на смартфони, оборудвани с такива камери ще достигнат 300 милиона единици, което представлява увеличение с повече от 400% в сравнение с миналата година.

LG Innotek се счита за първият производител в света на сдвоени камери. Компанията е получила поръчки за доставката на тези компоненти за iPhone 7 Plus, което позволи на разработчика да постигне рекордна оперативна печалба в края на четвъртото тримесечие на 2016 г. – в размер на 117,8 милиарда вона (103 млн. долара).

Конкурентът в лицето на Samsung Electro-mechanics е регистрирал загуба поради лошият резултат на Galaxy Note 7. Въпреки това, компанията планира да се върне към печалба през тази година, благодарение на поръчките за доставка на сдвоени камери от китайски клиенти. Samsung Electro-mechanics вече доставя такива камери на компаниите Xiaomi и LeEco.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари