За първите два месеца в Китай са продадени 10 милиона iPhone 11

1
588

Навярно вече всички знаят, че Apple повече не съобщава какви са продажбите на iPhone, но тези данни могат да бъдат взети от друго място. Официалните представителни данни, публикувани от Китай, показаха че на територията на тази страна през първите два месеца след началото на продажбите са продадени около десет милиона iPhone 11.

Тези резултати станаха възможни преди всичко благодарение понижаването цената на устройството с $50. Това се наложи, понеже Apple не можеше да се конкурира на китайския пазар с технологични гиганти като Huawei, Xiaomi и Samsung. Освен това, високите продажби на iPhone се дължат и на различните партньорски програми с ежемесечни фиксирани плащания, както и благодарение на опцията Trade-In.

Тим Кук съобщи, че повече от една трета от посетителите в магазините на Apple влизат преди всичко, за да сменят своя стар айфон на новия iPhone 11, като броят на заменените смартфони продължава да расте.

Досега някои медии съобщаваха, че намаляването на продажбите на iPhone може да изиграе много лоша шега на Apple, но търсенето на iPhone 11 само в САЩ последно време нарасна много и според финансистите, продажбите вече покриха всички разходи и нереализирани печалби. И още, според публикуваната от уеб портала Wccftech информация, ръстът на продажбите на iPhone на китайския пазар е в рамките на стабилните 6% годишно.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Lowcow
Lowcow

Значи погребението на apple се отлага за другата годин?