За първия 64-bit Android-смартфон няма 64-bit софтуер

0
35
Както вече вчера ви информирахме, HTC представи първия си 64-битов смартфон Desire 510, който е Android-базиран и работи под управлението на процесора Qualcomm Snapdragon 410. Да, но се оказа, че приложения, които да работят и отключат пълния потенциал на платформата все още не съществуват.

Новия апарат на HTC работи под 32-битовата версия на операционната система Android 4.4. Първата 64-битова версия на операционната система на Google ще бъде L, а тя се очаква да излезе тази есен, което означава, че HTC най-вероятно ще побързат и първи да пуснат ъпдейт за надграждане до тази версия.

Сега някои най-вероятно ще се запитат защо пък аджеба всичко това е необходимо? 64-битовата версия на операционната система ще даде възможност за използването на повече оперативна памет в джаджите. Освен това, новата ARMv8 архитектура ще даде значителен ръст в производителността.

Като пример можем да дадем iPhone 5S, в който тази архитектура се използва и съгласно данните от бенчмарковете, тя дава 30% (според някои тестове дори и повече) подобрение в сравнение с ARMv7 на една и съща конфигурация.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари