За 15 минути до 50% – Qualcomm представи бързото зареждане Quick Charge 3+ за масовите смартфони

1
359

Днешното поколение на фирменото бързо зареждане на Qualcomm с име Quick Charge 4+ излезе още през 2017 година. Но сега Qualcomm представи нова технология за бързо зареждане, която незнайно защо получи името Quick Charge 3+.

Quick Charge 3+ всъщност е Quick Charge 4+ за по-достъпните мобилни телефони. Тя осигурява аналогична скорост на зареждане чрез кабел с USB Type-A конектор. И това е основната разлика в сравнение с USB Type-C и протокола USB Power Delivery.

Вижда се, че Quick Charge 3+ по скорост на зареждане не отстъпва на Quick Charge 4+ – зареждането от 0 до 50% става за 15 минути. В сравнение с предишното поколение, този стандарт е с 35% по-бърз и с 9 °С „по-студен“. И още, Quick Charge 3+ зареждането е съвместимо и със стандартните кабели и аксесоари, поддържащи точност със стъпка от 20 миливолта. Освен това Quick Charge 3+ е обратно съвместимо с технологиите Quick Charge от предишно поколение.

Първите SoC с поддръжката на Quick Charge 3+ са системите върху чипа от средно ниво Snapdragon 765 и 765G. В същото време, първият смартфон с поддръжката на новия стандарт ще бъде Xiaomi Mi 10 Lite Zoom – глобалната версия на представения вчера в Китай смартфон Mi 10 Youth Edition. Този телефон ще поддържа и двата стандарта за зареждане – Quick Charge 3+ и Quick Charge 4+, и по този начин това мобилно устройство ще стане първият телефон с поддръжката и на двете технологии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари