Въпреки че 2017 година отдавна приключи, финансовите аналитици продължават да публикуват интересна информация за постигнатите резултати.

Според публикуваната днес официална информация, китайската корпорация Huawei Technologies, която към днешен ден е на трето място в рейтинга на най-голените производители на смартфони в света, с цели 28% е увеличила своята чиста печалба за 2017 година. Това означава, че компанията е станала с една четвърт по-богата.

Ако сравним с 2016 година, ръстът на чистата печалба на Huawei, сравнен с 2015 година, бе едва 0,4%. Това бе най-ниският финансов показател през последните пет години.

За цялата 2017 година, приходът на Huawei достигна 47,5 милиарда китайски юана или приблизително $7,3 милиарда. Чистата печалба най-вероятно ще бъде използвана за разработването и предлагането на пазара на нови електронни продукти – смартфони, рутери, таблети, смарт часовници и други.

През изминалата година мениджмънтът на Huawei направи почти невъзможното. Корпорацията с 85% намали своите разходи, съкращавайки много служители и извършвайки мащабна оптимизация на персонала и работната среда. Очевидно, предприетите мерки са довели до много добри резултати.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари