Идват трудни времена за производителя на Android телефони HTC

2
25

HTC доскоро беше същинско олицетворение на успеха, който носи мобилната операционна система Android на компаниите, които я използват. За съжаление ренесансът на тайванската компания е приключил заедно с края на 2011 година и сега за HTC идват времена на трудности и големи предизвикателства, информира Phonearena.com.

В краткосрочен план всички пазарни анализатори са единодушни, че спадът във финансовите успехи на компанията е неизбежен с оглед на пазарната конюнктура. От HTC вече потвърдиха официално, че приходите им ще бъдат по-ниски от очакваното. Това ще доведе до спад в инвестициите и забавяне на скоростта, с която компанията разработва и вкарва в употреба нови технологии.

Според актуализираните прогнози постъпленията в сметките на тайванската компания през първата четвъртина на тази година ще спаднат с 36% спрямо постигнатото през същия период на миналата. Очаква се сумата да е между 2.2 и 2.37 милиарда долара. Ръководителите на HTC остават оптимистично настроени за дългосрочните си успехи, което означава, че тайванците може би ще компенсират спада по-нататък през годината.

В дъното на влошената ситуация са лошите продажби на старите смартфони, произвеждани от HTC и забавеното пускане на нови модели, които се очакват най-рано след месец-два.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари