Излезе доклад за промени в дизайна при iPhone 13 и някои други технически детайли

1
1358

Следващите iPhone смартфони ще имат промяна в своя външен вид, според нов доклад. Информацията се споделя от EverythingApplePro и Max Weinbach, който е доста известен по отношение на Apple информацията.

Промяната в дизайна касае покритието на задната част на смартфона

Според доклада, ще видим по-рафинирано матово покритие, чиято цел е да подобри захвата на смартфона. Това ще важи поне за Pro моделите. Според Макс, въпросното покритие може да бъде сравнено с мекия мат, който се вижда при Pixel серията телефони на Google.

Това само по себе си не е кой знае какво, но в комбинация с промените, които видяхме при iPhone 12 серията, си е нова концепция за външен вид на Apple смартфоните.

Какво друго можем да очакваме?

Едно от тях е Always-On функцията за дисплея, която ще е подобна на съществуващата в Apple Watch умния часовник. Иначе казано, иконите за часа и капацитета на батерията ще са винаги видими. Когато пристигне някакво известие, тази порция от екрана ще се активира самостоятелно, без нищо друго.

За доста хора това не е кой знае каква функционалност, но като се има предвид, че няма да повлияе негативно на живота на батерията, защо да не я въведат.

По отношение на дисплея се говори за използването на 120Hz ProMotion технология. Нейната цел е да позволи по-гладко скролиране, по-добър отговор на натискания и по-гладки движения при анимациите и видео съдържанието.

В предишни слухове се посочва, че екранът ще редува честоти на опресняване от 60 и 120 херца, в зависимост от ситуацията.

Последната новост, която се засяга е свързана със заснемането на снимки и видео

Ултрашироката леща ще бъде подобрена, ще бъде въведена и поддръжка на портретен режим при снимане на видео. Последното ще направи iPhone още по-подходящ избор за мобилно устройство за видеозаснемане. Този режим е в разработка от доста време и се очаква да позволи на потребителя да променя дълбочината на фокуса при последваща обработка на кадрите.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари