fbpx
0.8 C
София

Излезе новата версия на фърмуера Paranoid Android

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Излезе новата версия на персонализирания фърмуер Paranoid Android. Той бе изключително популярен във времената, когато се инсталираха специализирани фърмуери на смартфоните, за да се осигури тяхната по-добра работа.

Екипът разработчици на Paranoid Android анонсираха тестовите алфа версии на персонализирания фърмуер, който сега се базира на Android 12. Кодовото име на новия фърмуер е Paranoid Android Sapphire. Да напомним, че от миналата година създателите на тази версия на операционната система решиха на всяко по-голямо обновяване на Paranoid Android да дават име на скъпоценен камък. Всичките фърмуери, базирани на Android 11 включват думичката Quartz.

Към днешен ден фърмуерът Paranoid Android Sapphire е достъпен само за един смартфон и това е OnePlus 8 Pro. Съвсем скоро ще бъдат добавени нови версии за смартфоните OnePlus 5T/7T, OnePlus 9R/Pro, OnePlus 8T, Poco M2 Pro, Redmi Note 7 Pro, Poco F3/X3 и още няколко други мобилни устройства.

Едва ли Paranoid Android ще си възвърне предишната популярност, понеже към днешен ден и чистият Android е много добър и производителите на смартфони се научиха да адаптират тази мобилна операционна система за своите устройства на достатъчно високо ниво.

Както и преди, за инсталирането на Paranoid Android са необходими умения за смяната на фърмуерите на смартфоните.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини