Излезе първото голямо обновление за iOS 4

0
26

Apple пусна първото голямо обновление на своята мобилна операционна система. iOS 4.1 въвежда редица новости и подобрения за потребителите на устройствата, които я използват.

Най-важните промени, които идват с ъпдейта са четири. Една от тях е новият Game Center, който има за цел да предложи свежо и подобрено преживяване в сферата на социалните игри. Налице е опция за автоматично намиране на приятели, с които да се играят игрите, на базата на общи интереси. Постиженията могат да се проследяват във времето и да се сравняват с най-добрите резултати на други потребители.

В обновлението е налице и обещаната в началото на месеца опция в iTunes TV за наемане на филми, сериали и телевизионни предавания. По този начин хората ще спестят пари и ще могат да вземат под наем мултимедийна продукция на цени започващи от 99 цента.

Ъпдейтът предоставя достъп и до новата музикална социална мрежа Ping, също в рамките на iTunes. Тя вече беше представена в детайли от Стийв Джобс.

Добри новини има и за любителите на фотографията. Към камерата на устройствата с iOS е налична нова опция, наречена HDR (high dynamic range). С нейна помощ може да се контролира по-добре осветеността на снимките. За тези, които обичат да правят видеоклипове пък е налице възможност за качване на произведения с висока резолюция в YouTube и MobileMe.

Междувременно стана ясно, че хакерът pod2g е разбил защитата на iOS 4.1 и е измислил как всеки, който пожелае да може да инсталира програми без да чака одобрението им в AppStore на Apple. Отключването на телефони по този начин вече е легално в САЩ, но това не променя факта, че гаранцията на хакнатите устройства отпада.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари