fbpx
-1.2 C
София

Излезе руската мобилна операционна система Аврора 4.0

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

На 30 ноември руската компания „Отворени мобилни платформи“, която е дъщерна компания на Ростелеком представи новата версия на руската мобилна операционна система Аврора 4.0. Предишната версия на тази ОС бе Аврора 3.2.2.

ОМП обяви, че в ОС Аврора 4.0 са направени около 300 подобрения, като над 40 от тях са ключови. Усъвършенствани са всички подсистеми на операционната система, включително модула за осигуряване на информационна безопасност, потребителския интерфейс, вградените приложения, програмите за администриране и софтуерните средства за разработване на приложения за новата версия на операционната система.

В новата версия на Аврора руската компания се фокусирала най-вече върху информационната безопасност и криптирането от край до край на всички данни на потребителите. Добавена е надеждна изолация на данните на различните приложения, вече има механизъм за контрол целостността на програмата среда. ОМП допълни, че сега този процес се извършва не само при зареждането на операционната система, а динамично – по време на работа на мобилното устройство.

В ОС Аврора 4.0 е реализиран многопотребителски режим на работа на едно мобилно устройство. Възможно е създаването на до шест потребителски акаунта с различни настройки. Това е направено за да може например един и същ смартфон да се използва в предприятия с няколко смени на работа.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини