Излезе Android емулатор с отворен код за игрите за Symbian и N-Gage

0
483

Легендарният Nokia N-Gage смело може да бъде обявен за първия геймърски мобилен телефон, който дава възможност за комфортен геймплей на игрите от касетките на далечната 2003 година. Стилният корпус с хардуерното управление, сравнително големият за това време екран и съвсем приличният набор от игри се очакваше да превърнат този телефон в бестселър, но това не се случи. В наши дни предишните култови игри вече могат да се стартират на съвременните смартфони благодарение на новия емулатор на Symbian с име EKA2L1, който вече може да бъде изтеглен от Google Play.

Създателите на този емулатор подчертават, че геймърите вече могат да стартират N-Gage игрите и да ги играят с пълен комфорт, понеже управлението става с помощта на сензорните бутони в долната част на екрана. Нещо повече, освен най-различното съдържание за геймърския смартфон на Nokia потребителите имат възможност да стартират проектите, създадени за Symbian S60v1, S60v3 и S60v5.

Интересно е, че хората, които вече са пробвали този емулатор споделят, че EKA2L1 наистина стартира на практика всички N-Gage игри. Да напомним, че през 2003-та те бяха истински пробив в мобилния гейминг.

Възможно е да се играят оригиналните Tony Hawk’s Pro Skater, Pathway to Glory, Red Faction и Call of Duty. Към днешен ден те изглеждат морално остарели, но не бива да забравяме, че тези заглавия са вече на по 18 години.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари