Бившите програмисти на CyanogenMod, които се отделиха от Cyanogen Inc. и създадоха нов проект, предложиха за изтегляне официалните версии на операционната система Lineage OS, която заменя CyanogenMod. Според официалното изявление, обновяванията за Lineage OS ще излизат всяка седмица, а сега новата ОС поддържа над 80 различни устройства.

Към днешен ден има версии за Nexus 6P, Nexus 5X, Moto G4 / G4 Plus, Moto X Pure (2015), Nextbit Robin, OnePlus One, Samsung Galaxy S III (AT&T), Xiaomi Redmi 1S, Xiaomi Mi4 / Mi3w, а списъкът се обновява ежедневно. Индексът на Lineage OS съвпада с CyanogenMod (14.1 на базата на Android 7.1 Nougat и 13.0 за 6.0 Marshmallow). Версиите experimental са предназначени за директно инсталиране на същия номер на версията на CyanogenMod. Всичко е безплатно.

По подразбиране в Lineage OS няма root права, но те лесно могат да бъдат получени чрез зареждането на един zip архив. Той се инсталира по същия начин като услугите на Google, но не се предлага с отворен достъп. Тази възможност е особено удобна за потребителите с CyanogenMod, които искат да инсталират Lineage OS на своите смартфони, без да губят личните си данни. Програмистите обявиха, че тази функция ще бъде достъпна само през първите два месеца. По всичко личи, че основната задача на разработчиците е била да се премахне споменаването на CyanogenMod.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари