Остават само няколко седмици, ако не и дни, преди световната премиера на iPhone 13, така че известният американски портал SellCell, посветен на покупката и продажбата на електроника, естествено се заинтересува – колко Android потребители възнамеряват да „сменят флага“ и да преминат към ябълковите продукти? Оказаха се много малко.

Според портала, повече от 5000 потребители на Android, които са навършили 18 години и живеят в САЩ, са участвали в проучването. Категорично ‘Не!’ казаха впечатляващите 81,7% от анкетираните потребители.

Това не означава, че останалите 18,3% определено ще преминат към iPhone – те са готови само да обмислят тази възможност. Прави впечатление, че според резултатите от проучването, проведено от същия портал миналата година, около 33% от потребителите на Android са били готови да обмислят прехода към ябълковата операционна система, но само за една година броят на тези хора е намалял почти наполовина.

Оказа се, че собствениците на Android смартфони възнамеряват да поддържат лоялността си по различни причини. Така че почти една трета (31.9%) от тези, които са решили да не преминат към iPhone, считат липсата на скенер за пръстови отпечатъци като недостатък на новия модел – твърди се, че в iPhone 13 присъства само Face ID. Въпреки че това често е най-добрата технология за удостоверяване в условията на пандемия, за мнозина наличието на пръстов скенер е по-важно.

Следващата основателна причина (16.7%) е невъзможността за „персонализиране“ на операционната система. На трето място (12,8%) е новата „услуга“ на Apple за сканиране на всички снимки и изображения за насилие над деца. Макар че функцията е полезна на теория, няма съмнение, че технологията може лесно да бъде пренастроена за търсене на друго съдържание, да не говорим за възможността за технически грешки.

Цитират се и много други причини, включително липсата на поддръжка на приложения от магазини на трети страни, високата цена и например фундаменталната невъзможност за използване на различни потребителски профили на един смартфон.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

38 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари