Изтекоха изображения, заснети от камерата на Pixel 4a

1
630

Както знаят феновете на Google, телефоните Pixel излизат наяве месеци преди официалния анонс на компанията. Вече знаем почти всичко за дългоочаквания Pixel 4a, от избрания чипсет до предполагаемата цена, както и характеристиките на единичния сензор на гърба на смартфона. Камерата не е нищо забележително от хардуерна гледна точка. Сензорът Sony IMX 363 се използва и в предишния модел Pixel 3a и е с резолюция 12,2 мегапиксела и апертура f/1,73. Но по принцип Google се слави с ненадминат софтуер и тазгодишният бюджетен модел не прави изключение, превръщайки снимките на един посредствен сензор в такива, достойни за евтин DSLR апарат. YouTube каналът TecnoLike Plus, разкрил външния вид на телефона през март, сега се завръща с първи снимки от неговата камера.

Разбира се, Google все още превъзхожда всички останали компании с прецизен динамичен контраст на всяко изображение и перфектно разграничаване субект/природа при боке замъгляване. Имайте предвид, че всеки ефект се прави с помощта на софтуер, така че на фотографа му остава малко възможности за настройка на камерата. Това все още е един основен минус на решението на Google, присъстващ и във флагманите на компанията.

Нощният режим е впечатляващ, но, съвсем очаквано, снимките са леко неясни и размазани. Pixel 4a определено е назад от флагмани като Samsung Galaxy S20 (но който е два и половина пъти по-скъп). Софтуерното увеличение обаче е във върхова форма. Смартфонът може да постигне до 8-кратно увеличение с минимална загуба на качество. Забелязва се известно размазване поради усилията на софтуера да предположи съдържанието на снимката. При изобилие от светлина обаче снимките са много прецизни. Въпреки това Pixel 4a не може да се сравнява с възможностите на Huawei P40 Pro например, съчетаващ в себе си система от няколко сензора.

Pixel 4a е назад от нивото, постигнато от флагманите днешно време, но това не го възпира да бъде един от най-добрите бюджетни смартфони с камери през 2020-та. Ще е интересно неговото сравнение с друг бюджетен хит, Apple iPhone SE.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари