Apple действително обмисля възможността за пускане на iPhone 11 Max с троен фото-модул, съобщи изданието Bloomberg. Според журналистите, подобен обектив ще даде на смартфона на Apple безспорно предимство пред конкурентите му и ще изведе показателите за мобилно снимане на недосегаемо за повечето смартфони ниво. Нека обаче разберем, защо изобщо е необходима трета камера.

Според Bloomberg, тройният модул на камерата ще бъде най-скъпият от трите версии на iPhone (2019). Но за какви цели обикновено се изисква такъв набор от камери? Всъщност за тях има достатъчно приложение:

  • Допълнителният обектив ще позволи на камерата да улавя много повече обекти, благодарение на увеличения ъгъл на обзор. Освен всичко друго, ще се появи възможност за тройно оптично увеличение.
  • Според слуховете, Apple работи по подобрената версия на Live Photo, в която активно ще участва третият модул. За съжаление, по-точна информация засега няма.
  • Освен всичко друго, подобен масив от камери ще даде своя положителен принос и в работата на технологията за разширена реалност.

Към 2020 година Apple има още по-грандиозни планове. Компанията възнамерява да вгради в iPhone система от 3D-камери ToF (Time of Flight), която Ви дава възможност да получите достоверна информация за обектите с помощта на светлинни импулси. За целта ще се измерва точното време за преминаване на импулса и неговото връщане обратно. На теория, подобна камера значително може да подобри качеството и дълбочината на обектите в портретните снимки. Apple вече води преговори с доставчици и е напълно възможно в рамките на година да видим истинска революция в мобилните камери.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари