Изтекоха нови подробности за смартфона Galaxy Note 10

3
1169

Тази година Samsung направи значителни промени в серията Galaxy S, като освен стандартната и Plus версиите представи и още два модела – Galaxy S10e и S10 5G. Според уеб изданието ET News, същото ще се случи и с Galaxy Note 10.

Четири модела Galaxy Note 10

ET News твърди, че юбилейният модел Galaxy Note 10 ще има четири версии: два LTE модела с размер на диагонала 6,28 и 6,75 инча, като и два 5G телефона с аналогични размери и характеристики. Основните камери ще бъдат тройни и четворни.

Тоест, ако данните на ET News се окажат верни, то Samsung ще представи цели осем флагмански смартфона.

Без хардуерни бутони

Според тази информация, Note 10 ще бъде първият смартфон на Samsung, който няма нито един физически бутон. За управление силата на звука и включването на устройството се използват сензорните странични ръбове.

Дизайн

Засега няма нито едно изображение на новите смартфони, но могат да се направят някои предположения. С голяма вероятност може да се каже, че Note 10 ще има вградена в екрана предна камера, подобно на Galaxy S10.

Според ET News, задният стъклен панел също ще бъде запазен. Модулите на основната камера ще бъдат разположени хоризонтално, но скенерът за пръстови отпечатъци няма да е близо до тях, а ще бъде вграден в екрана. Рамките около екрана задължително ще бъдат минимални.

Техническите характеристики на Galaxy Note 10

Според изтеклата неофициална информация, Note 10 ще се базира на SoC Exynos 9820 и Snapdragon 855 (според региона), като това са същите чипове, използвани в Galaxy S10e, S10, S10+ и S10 5G. Освен това, резолюцията на дисплея на новите смартфони ще бъде 3040х1440 пиксела, а оперативната памет ще бъде с капацитет от 8 до 12 GB.

Четворната камера ще има сензори с резолюция 12 + 12 + 16 МР и ToF сензор за определение на разстоянията до различните обектни в сцената. Тройната камера ще има фотосензори с резолюция 12 + 16 МР и ToF. Неотдавна Samsung получи патент за стилус с вградена камера, но едва ли компанията ще снабди своя смартфон с аксесоар с възможност за снимане, особено като се има предвид, че в редица държави използването на скрити камери е забранено.

Цените

Флагманските смартфони на Samsung винаги са били скъпи, но през последните години цените растат все по-стремително. Докато Galaxy Note 5 се продаваше при цена $700, то Note 9 вече бе с цена $1000, при това за базовия вариант.

При Galaxy Note 10 се очаква стартова цена от $1000, а по-скъпите 5G модели ще струват $1500 и повече.

Кога ще излязат новите смартфони

През последните няколко години Samsung представя новите си смартфони в края на август или началото на септември, а от 2015 година презентациите се провеждаха през последната седмица на месец август. Няма причини да смятаме, че датата на излизане ще бъде съществено променена

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Истината в очитеМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
...
...

Без физически бутони, ами ако устройството забие какво правим? Предвид това, че батерията не се премахва.

Мирослав
Мирослав

Galaxy s10+ онлайн е 2800лв.??
Note ще „чукне“ три бона, че и горе!

Истината в очите
Истината в очите

Иа и по евтини версии ганьо