Изтекоха по-важните спецификации на Asus ROG Phone 2

9
778

В последните седмици усилено започна да се споделя различна информация за второто поколение на телефона за гейминг на ASUS – ROG 2. Представянето на телефона трябва да се случи на 23-ти юли. Днес разбираме какви ще са характеристиките на устройството – чипсет, оперативна памет, батерия, дисплей, размер на корпуса.

Течът на информация е от TENAA (Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай) и за него разбираме от 91Mobiles.

Телефонът ще има OLED екран с честота на опресняване от 120Hz. Батерията му ще е с капацитет от цели 5800mAh. Размерите му са 170.99 х 77.6 х 9.79 милиметра, което значи, че новият ROG телефон е по-голям от предшественика си.

Преди няколко дни Qualcomm представи най-новата си платформа – Snapdragon 855 Plus. Това ще е първият телефон, който ще се възползва от нея. За подобренията спрямо Snapdragon 855, може да прочетете тук.

Споменава се и, че ASUS ROG Phone II ще разполага с 12GB RAM, което за момента е рядко срещан ход. Така телефонът ще може да се справи спокойно с по-интензивни задачи. Някои хора ще кажат, че това е прекалено много, но никой не знае кога ще излезе следващото революционно гейминг заглавие, което ще има нужда от повече ресурси. Съгласяваме се, че е по-добре да има повече, отколкото да е недостатъчно.

Бихте ли си купили телефон, който е предназначен специално за гейминг?

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
урвата веса томова афер.бг
урвата веса томова афер.бг

12 рам 5800 БАТЕРИЯ и пак един ден преди зареждане; производителя да търси начин как БАТЕРИИте да са с по плътен елктролит+графен ЗА ДА ДЪРЖАТ поне ПОНЕ по три дни преди зарядно.

Efix
Efix

Под 10К mAh батерия за гейминг телефон си е мъка. Има още време да мине, докато го оптимизират това …

Кольо
Кольо

„Споменава се и, че ASUS ROG Phone II ще разполага с 12GB RAM, което за момента е невиждано“
Това е лъжа! Хора що не си проверявате инфото като пишете или превеждате разни статии. Филтриран резултат с модели с 10 и 12ГБ оперативна памет, общо 18 модела, като тези с 12ГБ са „само“ 13-модела. Дори тук в телефонните новини, има представени някои от тях, а в секцията за ревюта може би също. Та я пак за нещото „невиждано“…;)

https://www.gsmarena.com/results.php3?nRamMin=10000

Real
Real

За 12 г рам пише,че е рядко срещан ход и наистина е така,а не,че е нещо невиждано,къде го прочете това,че пък аз нещо виждам да е написано.5800 mAh,още не сте барнали телефона и нямало да изкара и ден,я ми кажи кой друг модел игрови телефон има по-голяма батерия,че аз не се сещам..

Кольо
Кольо

Имаш положителна оценка от мен. Вярно с оригинала

assa
assa

Кольо статията е променена, виж си цитата, който си дал за доказателство. Не за първи път има глупости в статиите и като някой каже нещо, за да се поправят, автора променя статията без да каже „благодаря, коригирано“ и после видиш ли си писал без да гледаш и ти си виновния. Случвало се и на мен.

Кольо
Кольо

Видях, но не виждам смисъл да коментирам вече автора, а този който му е показал как правилно се превежда.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Статията ме накара да се замисля 🤔 , кое е по-глупаво ☺ : за 💰 да си купиш „iPhone“ или „гей/мърски“ 📲 … ❔❔❔

Иво
Иво

Другото интересно е че много хора дори нямат на Компютрите си 12GB Ram, което си леко смешно де. На мойто лаптопче му сложих отдавна 32GB DDR4.