fbpx
7.6 C
София

Изтекоха предполагаемите планове за телефоните Pixel на Google за периода 2023-2025 година

Най-четени

Изтичане на информация ни даде възможност да надникнем зад завесата и да видим какво предстои да се случи през 2023 г. и след това.

Смартфоните Pixel на Google отбелязаха огромен ръст през изминалата година. Първо, серията Pixel 6 донесе тласък на критичния и търговския успех, нещо, от което компанията отчаяно се нуждаеше след относителните търговски неуспехи на Pixel 5 и Pixel 4. След това серията Pixel 7 получи още по-голямо одобрение и от това, което можем да кажем, продължи успеха на продажбите на линията Pixel 6.

Въпросът сега е какво можем да очакваме от Google през 2023 година, а и след това?

Благодарение на анонимен, но надежден източник, Android Authority ексклузивно разкрива основните промени, които Google ще предприеме със серията Pixel през 2023, 2024 и 2025 година в тази статия.

Въпреки че Android Authority провериха внимателно тази информация, имайте предвид, че тази информация не е напълно сигурна. Някои аспекти на плана са определени, но други са във непотвърдени.

Серията Google Pixel през 2023 година

През следващата година ще има някои леки промени в гамата на Pixel. Източника потвърди, че два телефона Pixel – с кодови имена „lynx“ и „felix“ – ще бъдат пуснати на пазара около Google I/O през април или май. Тези два телефона вече изтекоха, като „lynx“ се отнася до Pixel 7a, а „felix“ – до Pixel Fold (който беше посочен и като Pixel Notepad, въпреки че вероятно ще бъде продаван под името Pixel Fold).

Източника на Android Authority също така потвърди, че Google ще запази същата цена за Pixel 7a, което би означавало цена на дребно в САЩ от 449 долара, която ще съответства на тази на Pixel 6a. Според предишни изтичания на информация Pixel 7a ще разполага с няколко подобрения спрямо своя предшественик, включително безжично зареждане и честота на опресняване на дисплея от 90 Hz. Тези характеристики обаче не са потвърдени на 100 процента.

Голямата новина на Google през 2023-та ще бъде представянето на първия сгъваем Pixel

Същевременно сгъваемият телефон ще се продава на изтеклата по-рано цена от 1799 долара, което го поставя в пряка конкуренция със серията Galaxy Z Fold на Samsung.

По-късно през 2023-та, Google ще пусне на пазара два нови телефона от своята основна серия: Pixel 8 и Pixel 8 Pro. Източника на всичката тази информация потвърди, че няма да има твърде много съществени промени за тези телефони в сравнение със серията Pixel 7. Една забележителна промяна обаче е намаляването на размера на Pixel 8 (с кодово име „shiba“), което означава, че той ще има по-малък дисплей и като цяло по-малък форм-фактор. Въпреки това „husky“ – или Pixel 8 Pro – ще има същия дисплей и общи размери като Pixel 7 Pro.

И накрая, кодовото име на чипа, който дебютира със серията Pixel 8, е „zuma“. Почти сигурно Google ще го продава като под името Tensor G3.

Серията Pixel през 2024 година: Повече Pro, по-малко A?

Google Pixel 8a

Първо, има план за Pixel 8a, който е с кодово име „akita“. Планът обаче може да бъде изоставен или променен, въз основа на продажбите на Pixel 7a. Твърди се, че Google мисли да се откаже от ежегодното пускане на телефони от серия А и вместо това да премине към пускането на модела на всеки две години. Това би довело серията A до по-голямо съответствие със серията iPhone SE на Apple, която се пуска на пазара на всеки няколко години и остава налична по рафтовете на магазините през цялото това време.

В зависимост от търговския успех или (не) на Pixel 7a, Google може да премине към пускането на серия A веднъж на две години

Разбира се, ако компанията се откаже от ежегодните премиери, смятаме, че името на телефона може (и трябва) да се промени. В информацията обаче не се споменава за промяна на името и се използват само кодови имена.

Ако Pixel 8a – или както и да се нарича той – наистина бъде пуснат на пазара, цената му ще бъде увеличена до 499 долара. Съдбата на този телефон обаче остава изцяло зависима от представянето на Pixel 7a на пазара.

Серията Pixel 9

През есента на 2024 година, Google ще пусне на пазара серията Pixel 9. Според източника обаче тази серия за първи път ще има три устройства.

Първият ще бъде Google Pixel 9, който вероятно ще бъде със същия размер и общ формат като Pixel 8 (който, не забравяйте, е малко по-малък от Pixel 7). След него ще е Pixel 9 Pro – с кодово име „komodo“ – с размер на екрана от около 6,7-инча. След него ще има втори модел от ниво Pro, който е с кодово име „kaiman“. Този телефон ще има всички функции на ниво Pro на 6,7-инчовия модел, но ще ги събере в 6,3-инчов дизайн.

Серията Pixel 9 може да има и трети телефон: по-малък модел от ниво Pro

Източника на Android Authority сравни тази стратегия с пускането на iPhone от Apple. Pixel 9 ще бъде като iPhone 14, а 6,3-инчовият „kaiman“ ще прилича на iPhone 14 Pro. 6,7-инчовият „komodo“ би бил по-скоро в съответствие с iPhone 14 Pro Max.

Google иска да имитира успешната стратегия на Apple за оразмеряване, което означава, че се нуждае от телефон на ниво Pro, който не е толкова голям, колкото Pixel 7 Pro. Цените, наименованията и наличността не са на 100% потвърдени, но целта за тези три телефона е твърдо определена.

Някъде около същото време трябва да се състои дебютът на процесора Tensor G4, за който се знае, че ще е с кодово име „redondo“.

„Сгъваемото“ бъдеще

И накрая, има план за следващо сгъваемо устройство през 2024 година. Засега обаче не се знае много за него. Вероятно Google ще изчака да види реакцията на потребителите на първия си сгъваем телефон – известен под кодовото име „felix“ – преди да стане твърде конкретен относно плановете за последващи действия.

Серията Pixel през 2025 година: Две потенциални стратегии

Според източника на цялата тази информация, Google разглежда няколко варианта за своя план за Pixel, който ще бъде силно повлиян от успеха или неуспеха на плановете за 2023 и 2024 година.

Първо, Google се заиграва с идеята да има сгъваем телефон в стил „flip“, който да се конкурира със серията Galaxy Z Flip. Ако тръгне по този път, пускането на пазара на основната серия Pixel през есента на 2025 гoдина ще включва сгъваемия телефон в стил „flip“, несгъваем модел (предполага се, че това ще бъде базовият Pixel 10), а след това два варианта на ниво Pro, като едната ще бъде по-малка, а другата – по-голяма.

Google обмисля сгъваем смартфон за 2025 година, но има и алтернативна стратегия

Ако обаче Google се откаже от „флип“ устройството, тя ще продължи напред с четири несгъваеми телефона. Те ще бъдат в малък и голям размер и модел „Pro“ в малък и голям размер. Това отново би било в пряко съответствие с настоящата стратегия на Apple за iPhone.

И накрая, съдбата на евентуалните наследници на Pixel Fold през 2025-та, все още зависи от това как ще го приемат потребителите през следващата година.

Цялата тази информация, която този източник представи за Android Authority звучи много смислено. Почти всяка компания преследва успеха и стратегията на Apple за несгъваеми смартфони и успеха на Samsung за сгъваеми смартфони. Да разберем, че Google използва и двете компании като шаблони за собствените си бъдещи продукти, е всичко друго, но не и изненадващо.

Въпросът, който си задаваме, обаче, е дали Google няма да закъснее за партито. Пускането на Pixel Fold през 2023-та е добър ход, като се има предвид липсата на особена конкуренция в сегмента на сгъваемите устройства, но първият изстрел на телефон в стил „flip“ да се появи едва през 2024 година изглежда твърде късно. Не забравяйте, че Samsung продава повече телефони Galaxy Z Flip, отколкото телефони Galaxy Z Fold в съотношение 3:1. Google трябва да се насочи към „flip“ пазара по-скоро рано, отколкото късно.

По подобен начин опитът на Google да се изравни с подхода на Apple за по-удобни за дланта „Pro“ смартфони трябва да се случи през 2023-та, а не през 2024 година. Дотогава стратегията на Apple може да се е променила. В края на краищата серията „Mini“ на iPhone не беше много успешна и изглежда, че iPhone 14 Plus ще има подобна съдба. Ако Google иска да преследва Apple, трябва да бъде по-бърза.

Независимо от това, цялата тази информация звучи вълнуващо. По-компактният Pixel 9 Pro звучи перфектно, а Pixel Fold изглежда, че ще бъде доста готин. Преминаването на серията А към двугодишен график също е много разумно.

Засега просто ще трябва да изчакаме и да видим как ще се развие окончателният план за Pixel на Google в сравнение с информацията, с която научихме.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини