Изтече информация за TCL телефон с плъзгащ се екран, който се превръща в таблет

0
972

Сгъваеми телефони като Galaxy Z Flip и Motrola Razr завладяват потребителите, но не предоставят единствените начини за постигане на компактност на дисплея. CNET са научили за разработка на TCL, при която екрана се плъзга отвътре навън, вместо да се сгъва на две. В прибрано положение телефона изглежда стандартно, а при плъзгане на екрана навън, той става като таблет.

Според източниците на медията, устройството е трябвало да бъде показано на журналисти по време на отменения Mobile World Congress. Компанията не е отговорила на запитване на CNET по въпроса.

Вижда се, че механизма за разгъване на устройството наподобява много плъзгаща се кухненска маса, която разгъваме навън, за да се появи още място за гости. Няма техническа информация как точно работи механизма, но най-вероятно едната половина на дисплея се сгъва под другата. Със сигурност това се отразява на дебелината на устройството.

Дясната част, която излиза от корпуса, е малко по-тънка от лявата, която е основна

Този дизайн би решил някои проблеми на вече показаните технологии за сгъване на смартфони. Тук прегъването на устройството е по-малко и само на екрана. Има възможност за единична и по-ефективна батерия. Има възможност да се реши проблема и с добре познатата гънка.

Със сигурност има и слаби места, не само предимства, но за тях ще разберем, когато TCL представи устройството поне пред медиите. От CNET се надяват, че концепцията ще кулминира до екран със стъклено покритие, а не с пластмасово. Дали е възможно това ще се определи от начина, по който се прибира в корпуса втората част на екрана.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари