Изтече нова информация за Samsung Galaxy Note 20

0
1944

Очаквахме телефоните от серията Samsung Galaxy Note 20 да донесат множество ъпгрейди и подобрения спрямо по-рано представената гама Samsung Galaxy S20 , но това може да не се случи, поне не и в особено съществени области, според информация от нов теч, който предполага, че дори капацитетът на батерията на предстоящите смартфони от висок клас на Samsung ще бъде запазен с този на Galaxy S20.

Информацията идва според доклад на GalaxyClub, холандски технологичен портал, насочен към анализиране на продуктите на Samsung, в който се казва, че предстоящият Samsung Galaxy Note 20 Plus ще има батерия с капацитет от 4 500 mAh, а сайтът по-рано съобщи, че стандартният Note 20 ще предлага 4000 mAh батерия – тези капацитети са същите като тези на батериите на моделите Samsung Galaxy S20 Plus и Galaxy S20.

Нещо повече, в този доклад не се споменава за модел, по-висок от Note 20 Plus, което подкрепя други по-ранни слухове, които чухме, че в серията Note 20 няма да има модел на Note 20 Ultra. Ако това се окаже вярно, то изглежда, че вече анонсираният Galaxy S20 Ultra ще остане най-добрият телефон на Samsung за годината с най-голям капацитет на батерията от 5000 mAh.

Тези капацитети на батерията са нараснали спрямо миналогодишните модели Galaxy Note 10 и Note 10 Plus с техните батерии с капацитет съответно 3,500mAh и 4,300mAh, така че ако се оглеждате за следващ смартфон и искате той да има стилус, все пак новите Note 20 смартфони ще имат най-дълъг живот на батерията, освен ако не се окаже, че ще имат много много по-големи екрани, които да консумират значително повече енергия.

Не всичко е лоша новина

Освен капацитета на батерията, GalaxyClub говори и за нещо, което сме чували като слух, а именно, че Galaxy Note 20 Plus може да има променлива честота на опресняване на екрана до 120Hz.

Телефоните на Galaxy S20 имат максимална честота на опресняване до 120 Hz, но нововъведението според портала в Note 20 ще бъде, че ще имате възможност за автоматично напасване на честота спрямо това, което правите на смартфона в даден момент – нещо, което не е налично в S20.

Променливите честоти на опресняване обикновено са страхотни функции за пестене на батерията, тъй като те спират използването на 120Hz, когато не е необходимо (тъй като високите скорости на опресняване изтощават батерията по-бързо), а според GalaxyClub в Note 20 това ще доведе до 15-20% спестяване на живот на батерията в сравнение с живота, който би имала тя, ако непрекъснато се използваше 120Hz честота.

Така че, въпреки че потенциално няма увеличение на размера на батерията, технологията в телефона може да компенсира това. Ще разберем със сигурност през август, когато очакваме Samsung да пусне гамата Galaxy Note 20.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари