Когато нашият iPhone не работи както трябва, напълно нормално е да се дразним. Независимо дали дадено приложение се срива в момента, в който го отворим, или телефонът замръзва всеки път, когато се върнем на началния екран, или каквото и да е от този сорт, ние трябва да се опитаме да го оправим.

Сега ще разгледаме една проста стъпка, която в доста от случаите е това, от което имаме нужда

Когато усетим някакви странни проблеми и бъгове, бавна работа на смартфона, проблеми с Wi-Fi и мобилен интернет и т.н., трябва да опитаме принудителен рестарт. Не, обикновен рестарт, а принудителен такъв, да повторим.

От Apple препоръчват винаги да започваме първо с нормален рестарт. Ако той не реши проблема, тогава да направим принудителен такъв. Самата процедура е напълно безопасна, но при изпълнението ѝ можем да загубим незапазена информация. Другата препоръка е преди да го направим, да проверим дали софтуерът на iPhone-а ни е напълно обновен.

Процесът за принудително рестартиране зависи от това какъв iPhone имаме:

Ако той има home бутон, трябва да го натиснем и задържим, заедно с бутона за отключване/заключване – в продължение на около 10 секунди. Тогава ще се появи логото на Apple.

За моделите, които имат Face ID, ще трябва да натиснем посочените бутони в следния ред:

  • Натискаме и освобождаваме бутона за увеличаване на звука
  • Натискаме и освобождаваме бутона за намаляване на звука
  • Натискаме и задържаме страничния бутон за около 10 секунди, след което трябва да видим логото на Apple.

Тук, както и при първия метод, най-важното е да не пускаме оказаните бутони, докато не видим логото на Apple да се появява на екрана на телефона.

След като устройството се рестартира, отключваме го както обикновено и се надяваме проблемите в работата му да са в историята.

Собственик на iPhone 13 с псевдоним theschwabo обяснява в Reddit, че смартфонът му наскоро започнал да бъде бавен

Той направил тест с Geekbench 5 и установил, че процесорът му не работи на 100%. Едноядреният резултат бил 814 точки, а многоядреният 2985 точки. Когато направил принудителен рестарт, вече всичко било наред. Пуснал Geekbench отново и постигнал резултати от 1501 точки на едноядрения и 3666 точки на многоядрения тест. Значителна разлика.

Друг потребител на име guy___manderson съобщава, че решението му е помогнало при iPhone 13 mini.

Има доста коментари, които предполагат, че повишената честота на проблеми се дължи на бъгове в iOS 15, които предстои да бъдат отстранени. Доста ентусиасти смятат, че от Apple не са си свършили добре работата и оперативната памет се ползва много далеч от оптималното.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари