Инвалид инсталира Nokia C7 в изкуствената си ръка

0
26

Мъж, който по рождение е без лява ръка, реши да модифицира протезата, която използва, за да направи в нея място за своя смартфон. По този начин той е решил да впрегне в своя полза физическия си недостатък и да го обърне в предимство пред останалите. Това показва, че високите технологии имат все по-голямо влияние върху живота на инвалидите и могат да им помогнат, за да се справят с живота по-добре, информира Mobiledia.

Британецът Тревър Прайдо се е консултирал предварително с медицински и технологични специалисти, защото е искал умното комуникационно устройство да бъде инсталирано в протезата му по възможно най-правилния начин. Накрая той се сдобил с изкуствена ръка, в която има слот за Nokia C7.

„Сега, когато получа ново обаждане, мога просто да вдигна протезата към ухото си и да говоря спокойно. Също така, мога да използвам без проблем високоговорителя на телефона или да го извадя от мястото му и да го държа с другата си ръка. Сегашната система ми позволява много по-лесно да пиша текстови съобщения, където и да се намирам.”, е разказал Прайдо.

50-годишният мениджър на фирма за кетъринг е обяснил пред медиите, че преди това е било много трудно за него да пише съобщения с телефона си, тъй като разполага само с една ръка. Поради това той се обърнал към специалистите от Exeter Mobility Centre, които му помогнали.

Отначало Прайдо искал да инсталира iPhone в изкуствената си ръка, но от Apple отказали да му пратят празна обвивка за смартфона. Затова британецът се обърнал към финландския мобилен гигант Nokia, откъдето получил повече разбиране.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари