Индийските работници от завода Wistron си прибраха заплатите във вид на iPhone

8
12001

Изданието The Times of India публикува подробности относно инцидента в завода Wistron в Индия, в който се произвеждат смартфони по поръчка на Apple за продажби на вътрешния пазар. В този завод се сглобяват предимно по-евтините модели на корпорацията от Купертино, включително iPhone SE от второ поколение.

Изданието уточни, че сравнително мирният протест, в който са участвали около 1000 души, бързо е прераснал в тотален погром, към който са се присъединили още няколко хиляди души, включително и хора които нямат никакво отношение към този завод. В продължение на два часа те са трошили и унищожавали паркираните близо до завода автомобили, натрошили със стъклата заданията, изпочупили са оборудването на поточните линии и другото имущество на Wistron. Освен това, те са влезли в склада, където се съхраняват готовите за изпращане към магазините айфони, и са ги откраднали.

Складът с айфоните е изцяло разграбен, Общата сума на нанесените щети от този погром възлиза на над 60 милиона долара.

Apple започна собствено разследване на инцидента, което се провежда независимо от индийската полиция, и изпрати в завода Wistron охрана и няколко ревизора, които ще изучават вътрешната документация на компанията, за да разберат къде са отишли парите, предназначение за заплата на работниците. Причината за възникването на тези вълнения е именно неплатената заплата в края на месеца, точно за новогодишните празници.

Министерството на труда на Индия изпрати на Wistron официално уведомление, че работниците трябва да получат целите си заплати в рамките на три дни. Разследващите възнамеряват най-внимателно да изучават практиката за налагане на глоби в този завод.

4.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари