Индийците са недоволни от високите цени на Redmi K20 и Redmi K20 Pro

7
1336

Феновете на Xiaomi са преди всичко почитатели на ниските цени. Това за пореден път бе доказано от индийските фенове на компанията. Те не харесаха цените на представените неотдавна смартфони Redmi K20 и Redmi K20 Pro.

Цената на минималната конфигурация на тези модели стартира от $320, но много индийски потребители решиха, че компанията иска твърде много пари за своите мобилни устройства. Те считат, че справедливата цена е с $30 надолу.

За да сигурни, че производителят ще ги чуе, индийските потребители започнаха да събират гласове в рамките на специална петиция. Към тази петиция се присъединиха вече почти 3000 души, а за да стане тя официална са необходими 5000 потребители.

Xiaomi сама научи своите фенове на ниски цени и сега не може да се измъкне от този капан. Всички очакват и искат евтини смартфони.

От своя страна, ръководителят на индийския отдел на Xiaomi Ману Кумар Джейн се опита да оправдае по-високите цени на новите телефони Той напомни, че SoC Snapdragon 730 и Snapdragon 855 съвсем не са евтини, но неговата компания е успяла да създаде един от най-евтините смартфони, базирани на Snapdragon 855.

Xiaomi имаше избор: да предложи процесори от предишното поколение или още сега да използва новите технологии. Компанията избра второто, но може и да не успее да продаде своите устройства при тези цени.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Индийците са голям пазар и могат, ако поискат, да диктуват цени.

нонейм
нонейм

очакваха да е за парите на pocophone f1 ама няма как да стане ..реално за параметрите си телефона е на добра цена

Кольо
Кольо

Цената би била добра, ако 1:1 само с преизчислявене по курса на долара се продава у нас, ама не би, като му натоварят мита и данъци и търговски надценки от типа „ден година храни“ и „милиона мога да направя и от оборот, ама е по-добре от цена“.

Срещу дезинформационните войни срещу България
Срещу дезинформационните войни срещу България

Това се произвежда там. Тук ЕС има европейско ДДС + импортна такса + лицензи + транспортни разходи.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

+ 💰 за вносителя, + 💰💰 за дистрибутора, + 💰💰💰 за оператора, + … 😀 . Иначе съм съгласен с Вас, цените не трябва да се прехвърлят механично ❕

нонейм
нонейм

Aliexpress в момента го предлагат без мито и ддс до България. Само трябва да ви се чака и да приемете че няма да има гаранция. Иначе тук по нормалните начини нямам как да няма надценка.

Мангавату
Мангавату

Те индийците са си мръсни мангали и за $30 се пазарят, петиции и докато стане ще излезе К30… цигани долни.