Индия все пак ще направи изключение за Apple и iPhone

2
2

Индийският пазар на смартфони все още не е наситен с продукция и продължава да расте. Това няма как да не привлече вниманието на Apple, но се оказа, че съвсем не е лесно да се попадне на този огромен пазар. Индийските власти забраниха продажбите на ремонтирани от самата Apple използвани iPhone, а местните закони са против отварянето на фирмени магазини. В Индия, да отварят собствени магазини се разрешава на чужди компании, при условие, че минимум 30% компонентите за тези смартфони се произвеждат на територията на страната.

Първоначално индийските власти решиха да направят изключение за iPhone, като го сметнат за специално високотехнологично устройство. Но министърът на финансите на Индия изрази несъгласието си по следния начин: „Предлагайки толкова голям пазар на чуждестранен производител е справедливо да очакваме, че той ще създаде в Индия нови работни места. В противен случай ние ще се превърнем в нация от търговци„. Сега The Times of India съобщи, че по този въпрос Индия се е споразумяла с Apple.

Порталът добавя, че на Apple все пак ще бъде разрешено да отвори фирмени магазини в Индия, но това ще стане за период от две или максимум три години, през които Apple ще трябва да реши въпроса със строежа на заводи в Индия за производство на компоненти за iPhone, както и откриването на нови работни места за индийците в тези заводи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mpf
mpf

Хубаво, стига да могат да покрият изискванията за качество, защото могат да сринат имиджа на всяка компания като започнат да произвеждадт маркова и не качествена стока.

Semantic
Semantic

До 2-3 години индийския пазар ще се е наситил и Апъл ще си закрият магазините…или ще е друг министър на финансите 😉