fbpx
2.9 C
София

Индия може да принуди Apple да приеме USB-C в iPhone, след като ЕС прие подобен закон

Най-четени

Индия постига напредък по правителствено предложение, което ще наложи стандартно зарядно устройство – USB-C – за всички смартфони, таблети и лаптопи, следвайки стъпките на Европейския Съюз, който съвсем наскоро прие подобен закон.

iPhone 15 ще премине от „Lightning“ към „USB-C“ през 2023 ггодина.
В правителствено прессъобщение секретарят на индийското Министерство на потребителите, храните и общественото разпределение Рохит Кумар Сингх заяви, че различни правителствени и частни агенции са провели среща и „сред заинтересованите страни е постигнат широк консенсус относно приемането на „USB Type – C“ като порт за зареждане на електронни устройства като смартфони, таблети, лаптопи и др.“ В съобщението за пресата се добавя: „Освен това беше обсъдено, че за функционалните телефони може да се приеме различен порт за зареждане.“

За обмислянето от страна на Индия на задължителното въвеждане на общо зарядно устройство за всички потребителски устройства беше съобщено по-рано през август, но изглежда, че правителството продължава напред с предложението си, след като първоначално заяви, че ще проучи възможността за такъв закон.

Ако Индия наистина пристъпи към изпълнение на предложения план, тя ще последва стъпките на Европейския съюз, който наскоро прие закон, задължаващ до 2024 г. използването на USB-C в широк кръг от потребителски електронни устройства. Вицепрезидентът на Apple по световния маркетинг Грег Джосуак заяви по време на неотдавнашно събитие, че Apple ще трябва да се съобрази с новия закон на ЕС, с което косвено потвърди, че iPhone ще приеме USB-C в близко бъдеще.

Анализаторът на Apple продукти Минг-Чи Куо смята, че всички модели iPhone 15 ще сменят „Lightning“ порта в полза на USB-C, но само моделите от по-висок клас от линията iPhone 2023 г. ще се възползват от по-високите скорости на трансфер на данни.

Въпреки че всички модели iPhone 15 ще разполагат с портове USB-C вместо с Lightning, по-високите скорости на трансфер ще бъдат ограничени само до моделите iPhone 15 Pro. Стандартните модели iPhone 15 ще продължат да разполагат с USB 2.0 скорости, същите като при „Lightning“ порта.

Куо казва, че скоростите на трансфер вероятно ще се „подобрят значително“ при моделите iPhone 15 Pro, като ще се поддържат „поне“ USB 3.2 или Thunderbolt 3. С ъпгрейда моделите iPhone 15 Pro ще могат да прехвърлят видеофайлове и други типове файлове с по-бързи скорости, като Куо прогнозира значително подобрено потребителско изживяване.
Скоростите на трансфер през USB 2.0 са ограничени до 480 MB/s, докато USB 3.2 поддържа скорости до 20 GB/s. Thunderbolt 3 поддържа скорости на трансфер на данни до 40GB/s, така че ако Куо е прав, ще има голяма разлика в скоростите на трансфер на данни по кабел между Pro и не-Pro моделите iPhone 15.

Apple преминава към USB-C в цялата си продуктова гама, а първите iPhone-и с USB-C порт се очакват през следващата година. Apple прави промяната, за да се съобрази с европейските разпоредби, които изискват електронните устройства да имат непатентовани, общи методи за зареждане.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини