26.7 C
София

Инженерите на Nokia в свободното си време адаптират Android за Lumia

Най-четени

В свободното си време някои от инженерите на Nokia работят над адаптирането на операционната система Android за WP-смартфоните от линията Lumia, съобщава в своя блог в Twitter старши анализаторът на Mobile Research Group Елдар Муртазин. „Изглежда невероятно“, добавя журналистът.

Припомняме, че досега неведнъж, включително и от изпълнителния директор на финландската компания Стивън Елоп, бе заявявано, че бъдещето на Nokia изцяло и безусловно е свързано с платформата Windows Phone. Някои експерти и акционери на компанията обаче настояват ръководството на корпорацията да преразгледа стратегията за нейното управление.

Така например, в началото на този месец Юха Варис, един от инвеститорите в Nokia, заяви, че поради слабите финансови резултати не би било лошо да се помисли за сътрудничество с Google. „Може би трябва да се обърнем към Google и да обявим, че ние също искаме Android“, каза той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини