Интересен начин за изкарване на водата от iPhone

0
2519
Според спецификациите, iPhone 7 и iPhone 7 Plus имат много добра защита от вода. Смартфоните отговарят на стандарта IPX7, който гарантира защитата от вода, въпреки че повредите от този род не се покриват от гаранцията на Apple. Оказа се, че има начин за изкарване на попадналата вода в iPhone, подобен на метода за Apple Watch Series 2.

iphone-7-grill-1

Потребителят PointlessPankcake на Reddit сподели, че ако в корпуса на iPhone попадне вода, тя може да бъде изкарана с помощта на специално приложение.

iphone-7-grill-2

PointlessPankcake слушал музика под душа и изтървал смартфона във водата. След това звукът от iPhone станал съвсем лош и от влагата почти нищо не се е чувало. Потребителят изтеглил приложението Sonic, което може да генерира звуци с най-различна честота. PointlessPankcake експериментално установил, че при честота на звука 165 Hz се получава резонанс и говорителят на iPhone буквално започва да изхвърля водата от корпуса на устройството. Проблемът бил решен само за няколко секунди.

iphone-7-grill-3

По подобен начин се премахва водата от смарт-часовника Apple Watch Series 2. За изкарване на водата се появява съобщение, че трябва да се завърти Digital Crown, за да се задейства системата за генериране на звук със специална честота, който изцяло изхвърля водата от устройството.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари