Информацията, че Galaxy Fold е закупен един милион пъти е невярна.

0
1009

Тъй като първият опит за представяне на реален сгъваем смартфон на пазара от страна на Samsung бе осеян с редица трудности, проблеми и препятствия – като започнем от 8-месечното отлагане на първоначално планирания старт след установяване на високи нива на уязвимост на екрана, не беше ясно колко хора биха проявили интерес към сгъваемия телефон, но както стана ясно по-рано тази седмица, над един милион души са били готови да заменят почти две хиляди долара за един Galaxy Fold.

Според президента на компанията майка Samsung Electronics Йон Йон, продажбите надхвърлят първоначално очакваните резултати – това гласи неговото изявление по време на събитие организирано от TechCrunch, говорейки за първия реален сгъваем смартфон на компанията.

По-късно обаче получихме информация, че в крайна сметка Samsung не са успели да продадат над един милион броя от Samsung Galaxy Fold, а Йон Сон е объркал данните – всъщност той е предоставил цифрата, отговаряща на очаквания брой продадени устройства за годината, а не броя на действителни реализираните продажби. Компанията направи корекция пред технологичния портал Yonhap News, а първи за некоректността забелязаха Slash Gear.

Когато стана ясно, че няколко световни производители на смартфони имат планове да пуснат сгъваеми устройства на пазара, имаше наистина много вълнение, но година по-късно след първоначалното оповестяване, констатираме следната ситуация – някои пуснаха своите сгъваеми смартфони, но имаха сериозни проблеми и устройствата им са много далеч от завършени. Някои така и не го направиха, а трети представиха интересни устройства на пазара, но за жалост не сме убедени, че параметрите им отговарят на претенциозността – да, визираме възродения Motorola Razr, който е с наистина уникален дизайн и сгъваема конструкция, но с ужасяващи параметри, които бихме казали, че не съответстват на телефон от висок клас през 2019 година.

Но все пак става ясно едно – сгъваемите смартфони са истински хит. Макар и продажбите да не вървят съвсем по плана, който имат производителите, определено събуждат сериозен интерес сред потребителите.

Въпреки трудностите, не можем да кажем, че Samsung Galaxy Fold не е добър телефон. Определено той може да бъде квалифициран като едно от най-иновативните устройства в последните няколко години в света на смартфоните. От друга страна, Motorola ни показаха, че все още нещо е останало от автентичната Motorola, която помним от едно време – оригинална, креативна и иновативна. Макар и Motorola Razr 2019 да се появи по-късно от Galaxy Fold, според анализаторите той е считан за втория най-популярен сгъваем смартфон на годината, след Fold. Освен това, Razr идва и с една идея по-ниска цена от Galaxy Fold.

Освен това, продажбите и интересът, които виждаме са обнадеждаващ знак за много компании, които потвърдиха, че работят над такива устройства – като Xiaomi, TCL, Microsoft, Oppo, Vivo и други, които определено могат да раздвижат пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за