В САЩ стартираха продажбите на първия в света смартфон с поддръжката на 5G мрежите.

Американският мобилен оператор Verizon обяви, че вече предлага комерсиални 5G връзки. Едновременно с това Verizon представи първия в света мобилен телефон с поддръжката на мобилните мрежи от най-ново поколение. От новия мобилен стандарт могат да се възползват потребителите в няколко региона на Чикаго и Минеаполис. Скоростта на връзката достига 1 гигабит в секунда срещу допълнителни $10 месечно. Към края на 2019 година градовете с поддръжката на 5G технологията, трябва да станат 30.

Първият 5G смартфон на пазара е модулният Moto Z3, който излезе през месец август миналата година. Самият смартфон не поддържа 5G мрежите, но компанията съвместно с Verizon представи модул за смартфона, съдържащ необходимите компоненти, осигуряващи 5G връзката. Смартфонът Moto Z3 струва $349 в Amazon. Засега комплекта може да бъде закупен само от сайта на мобилния оператор Verizon. Самият 5G модул 5G Moto Mod се продава при цена $50.

Първият смартфон със собствена вградена поддръжка на 5G мрежите е специалната версия на Samsung Galaxy S10, продажбите на който започват в Южна Корея започват в края на тази седмица. В другите държави устройството ще се продава през месец май.

Трети април е исторически ден в света на мобилните комуникации, тъй като преди 46 години на същата дата е проведен първия разговор с мобилен телефон – Motorola DynaTAC 8000X.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Edin Reptilpetko pederasaPetarБиткойн = Балон = Пирамидалйо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
лйо
лйо

Дали се включва и химиотерапията като ти докара рак след 5 години 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Не се включва. Затова в комплекса с телефонът има и станиолова шапка, която да носиш докато говориш и която да те пази от облъчване и кемптрейлс.

Petar
Petar

Проблем е интерференцията, която се получава от отделни вълнови сигнали. Желателно е при продължителни разговори да се ползват слушалки или хендсфри- жично. Станиоловата шапка може да помогне при слаб сигнал, но при нея интензитетът на полето не е нулев и няма да свърши работа, даже обратното!

petko pederasa
petko pederasa

като стигнат до 10G обадете се тогава може би ще се поинтересувам кога ще станат 20G!
ТЕХНОКРАТИ – ИДИОТИ!

Edin Reptil
Edin Reptil

Аз вече имам рак от телескопните телевизори и мобифоните. Вие нямате ли?