И по-старите телефони с Android вече могат да ползват Firefox

0
33

Mozilla зарадваха някои от собствениците на телефони с Android с новината, че мобилната версия на браузъра им Firefox вече може да бъде заредена на по-стари модели, използващи ARMv6 процесори. Такива телефони са, например, HTC Status, HTC ChaCha, Samsung Galaxy Ace, Motorola Fire XT, LG Optimus Q и други.

Модерните смартфони отдавна ползват ARMv7 процесори, но все още има много хора, които не могат да си позволят за заменят стария си телефон с Android с нов. Новата възможност на Firefox е жест на Mozilla точно към тази потребителска група.

Освен това, смартфоните с ARMv6 процесори съвсем не са толкова малко, колкото може би си мислим. Според данни на Mozilla, това са около 55% от общо 133-те милиона телефони с Android, които се използват активно.

Новата версия на Firefox за мобилни телефони ще може да се използва от всеки модел, който има поне 800MHz-ов процесор и 512MB RAM, като целта на Mozilla е да намалят още повече тези изисквания. Що се отнася до софтуера, нещата са непроменени: Firefox продължава да препоръчва версия 2.2 (Froyo) или по-нова. Това обаче няма да е проблем. По данни на Google, 96% от телефоните с Android ще могат да изпълнят това изискване.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари