И ASUS преминава към Windows Phone

1
33

Вицепрезидентът на ASUS по мобилни решения Бенсън Лин даде интервю за The Wall Street Journal, в което той говори за възможността да се появи Windows Phone 8 и Windows 8 в смартфоните и таблетите на компанията.

Говорейки за смартфони, Лин отбелязва, че ASUS “е заинтересована да пуска Windows Phone устройства“, но на този етап конкретни дати за появата на тези смартфони на пазара все още не са споделени.

Оказва се, че ASUS възнамерява да направи преход към мобилната операционна система на Microsoft в концепцията Padfone (своеобразен хибриден смартфон и таблет). За съжаление, в момента производителите са принудени да инсталират на смартфоните Windows Phone 8, а на таблетите Windows 8/RT, което ги прави различни продукти и обединяването им в едно устройство ще се окаже доста сложно.

Microsoft е създала доста строги ограничения относно спецификациите на Windows Phone смартфоните и за Windows 8/RT таблетите, така че в близко бъдеще е малко вероятно да видим 7 или 10-инчови устройства, работещи под WP8 или 4-5-инчов смартфон с Windows RT.

Твърде вероятно е обаче, че ситуацията скоро ще се промени с пускането на Windows Blue (представянето е планирано за средата на 2013 г.). Очаква се, че новата операционна система ще сближи още повече мобилните и десктоп версии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари